יש מספר סוגי אפליקציות
אפליקציית Web – אתר שאפשר לגשת אליו דרך הדפדפן במחשב. יכול להיות אתר תדמית לעסק שלי, או חנות מקוונת ואפילו אתר לשימוש העסק בלבד. קחו בחשבון שבמידה והאתר פונה לקהל לקוחות, רצוי לבנות אותו מותאם למכשירי מובייל. Mobile web עושה בדיוק את זה.
Mobile web – הוא בעצם אתר רגיל שניתן לצפות בו דרך הדפדפן, אבל מכיוון שהוא בנוי בצורה רספונסיבית ומגיב לגודל המכשיר שהוא מופיע עליו (הרכיבים בו מסתדרים מחדש כתלות בכמה מקום יש להם על המסך), ניתן לגלוש בו בצורה נוחה גם באמצעות מכשירי מובייל. כמו אתר Web רגיל, אפשר לבקש גישה למיקום, לנהל הרשמה דרך רשתות חברתיות ועוד.
Android – אפליקציה להעלאה ל – Google Play. יכולה לתקשר עם המכשיר לקבלת מידע על אנשי קשר, שיחות, מדיה, מיקום, התראות פוש. בדרך כלל כוללת גם צד שרת שמנהל את הלוגיקה ואת הדאטהבייס של האפליקציה.
Ios – אפליקציה להעלאה ל – App Store. יכולה לתקשר עם המכשיר ממש כמו אפליקציית אנדרואיד. אבל הפיתוח ל – Ios לרוב נעשה בשפה שונה ומצריך שתי אפליקציות שונות.
Android + Ios – ישנם כלים כיום לפיתוח עבור 2 הפלטפורמות והכל במקום אחד. יש לזה יתרון משמעותי שיכול לחסוך בזמנים ועלויות הפיתוח, לשמור את האפליקציות עקביות ולאפשר הוספת עדכונים חדשים בקלות. החסרונות בגישה זאת יכולים להיות מבחינת ביצועים (כמו במקרה של אפליקציות כבדות למשחקים או עריכת וידאו, שעדיף שיפותחו לכל אחד מהמכשירים בנפרד), ויתור על רכיבים יחודיים שיש לאפליקציות אנדרואיד ואפליקציות Ios, ופיתוח שעלול לכלול שורות קוד רבות יותר על מנת לגשר בין הפערים האלו